Zaalwachtinstructie

Om de wedstrijden goed te laten verlopen dient er een zaalwacht aanwezig te zijn tijdens de wedstrijden. De Zaalwacht regelt een aantal zaken:

 

1.       Het coördineren van de velden

 

  • De zaalwacht moet minimaal 30 minuten voor aanvang van de wedstrijden in de zaal aanwezig zijn.
  • De zaalwacht is aanspreekpunt voor welke wedstrijd op welk veld gespeeld wordt. Het opbouwen en afbreken van de speelvelden is de verantwoording voor de thuisspelende teams. Indien een team niet tijdig aanwezig is in de zaal (20 minuten voor aanvang van de wedstrijd) dit graag melden bij de zaalwachtcoördinator (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)  De zaalwacht kan de teams wel sturen om tijdig op te bouwen of hun veld weer af te breken.
  • De zaalwacht zorgt verder voor het plaatsen van de veldafscheiding (schermen)

 

2.       Wedstrijdformulieren

 

  • Vanaf seizoen 2016-2017 ontvang je niet meer de wedstrijdformulieren, alleen telformulieren. de gegevens worden ingevoerd achteraf in DWF
  • De aanvoerd(st)ers van alle teams hebben hiervoor de instructies per mail ontvangen. Mocht je hierover vragen hebben, neem dan contact op met de scheidsrechters en zaalwacht coördinator.
  • De zaalwacht plaatst bij de ingang van de zaal een tafel met stoel, zodat de aanvoerder het digitale wedstrijdformulier kan invullen.

 

3.       Scheidsrechters

 

  • De zaalwacht is niet verantwoordelijk voor aanwezigheid van scheidsrechters, maar kan wel helpen bij het zoeken naar een scheidsrechter indien de oorspronkelijke scheidsrechter niet aanwezig is.
  • Indien de scheidsrechter nog niet aanwezig is controleert de zaalwacht de spelerspassen en zorgt dat de wedstrijd tijdig kan beginnen (Start klaar)

4.     Materiaal

 

  • Bij gebreken aan het spelmateriaal of de zaal dit graag melden bij de zaalwachtcoördinator via mail en dit proberen op te lossen om de wedstrijden zo veel mogelijk doorgang te laten vinden.

 

5.     Onregelmatigheden

 

  • Bij onregelmatigheden deze graag melden bij de zaalwachtcoördinator per mail.

 

Indien een team op een bepaalde datum geen zaalwacht kan draaien, dient het betreffende team zelf voor vervanging te zorgen. Dit dient vervolgens aan de zaalwachtcoördinator doorgegeven te worden. Voor vragen is de zaalwachtcoördinator te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Let op!

Het opbouwen en afbreken van de velden en alles er om heen is niet een taak van de zaalwacht, maar van alle thuisspelende teams. Bij elkaar is het veel werk, maar als wij met zijn alle de schouders er onder zetten is de klus zo geklaard. Wees dus tijdig aanwezig in de zaal zowel als zaalwacht en als thuisspelend team.